Rumová námořnická degustace na narozeninovém večírku Freelo

Byl jsem pozván, abychom společně s Alkoholem.cz udělali pro Freelo rumovou degustaci. Protože Freelo jako nástroj se situuje do role bezpečné lodi na vlnách podnikání a tým je posádka lodi a majitelé jako kapitáni, dávalo smysl situovat podobně i samotnou degustaci. Vybral jsem vhodné rumy, vhodné pirátské oblečení, pustili jsme soundtrack z Pirátů z Karibiku a šli jsme na věc.

Asi nemá cenu popisovat jak degustace probíhala, samozřejmě byl nějaký nezbytný teoretický úvod do druhů rumu, výroby, historie atp. Možná vás ale bude zajímat, jaké rumy jsem vybral.

Rumy na námořnickou degustaci

A. H Riise Black Barrel Spiced 40 % – 6,7 z 10

Odkud: Panenské ostrovy
Chuť: Skořice, sherry, karamel, dub a vanilka.

Austrian Empire Navy Reserva 1863 40 % – 7,3 z 10

Odkud: Barbados
Chuť: příjemná sladkost s tóny vanilky, karamelu a medu. Zkušenější pijani rozeznají kokosu, banánu a rozinek. 

Nativo Autentico Overproof 54 % – 8,3 z 10

Odkud: Panama
Chuť: Silné aroma s tóny čokolády. Sladká chuť: čokoláda, kakao, melasa, fíky, pálený dub, vanilka, tabák a skořice.
Tip: Nejlepší poměr kvality a ceny

A. H. Riise Royal Danish Navy 40 % – 7,3 z 10

Odkud: Panenské ostrovy
Chuť: káva, anýz, lékořice, karamelu, melasa, koření a cedr. Na závěr chuť hořkého pomeranče a bergamotu.

Kirk and Sweeney 18 y 40 % – 8,2 z 10

Odkud: Dominikánská republika
Chuť: med, vanilka, dubové dřevo
Ocenění: 2015 získal „Highest Recommendation“ od F. Paul Pacult’s Spirit Journal.

Fotogalerii a videa z akce si můžete prohlédnout níže:

3. Freelo narozeniny

Přátelé, moc děkujeme za skvělou oslavu. Celé album zde https://www.facebook.com/pg/FreeloCZ/photos/?tab=album&album_id=2291130174441720

Zveřejnil(a) Freelo dne Čtvrtek 29. listopad 2018

Máte zájem o podobnou degustaci?

Pavel z RumRocku

Jmenuji se Pavel Ungr, dělám SEO pro Alkohol.cz a miluji dobré rumy. Nejsem studovaný rumolog, rumy mám prostě rád. Ochutnávám je, zkoumám je. Fotím je na svůj Rumstagram a pak o tom píšu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *