Hned první víkend v novém roce se uskutečnil již několikátý ročník přátelského rumového srazu v krásném prostředí Orlických hor na chatě našeho skvělého kamaráda Martina Špryňara. Je to víkend plný skvělé zábavy s přáteli, skvělého rumu, doutníků a vynikajícího jídla. Nechybí však ani naučné přednášky a sportovní vrcholové výkony. Zkusím vám tedy tento parádní sraz krátkým článkem maličko přiblížit.

Jak to probíhalo

Někteří účastníci se sešli již ve čtvrtek v Martinově restauraci Kozlova putyka v Týništi nad Orlicí. Zbytek přijel až v pátek přímo na chatu. Je to krásná chatička uprostřed nádherné přírody, jen to počasí nám letos tolik nepřálo. Plánovaná lyžovačka se tedy nakonec nekonala, ale i tak jsme si to skvěle užili. Když jsme byli všichni již na místě, před chatou to vypadalo jako u nějakého menšího autobazaru.

Také letos jsme se našemu hostiteli složili na nějaký ten speciální dárek za jeho all inclusive služby. A myslím, že se to Romanovi povedlo opravdu dobře namyslet a dát dohromady. No a pak se již mohlo začít degustovat, jíst, užívat si a bavit se.

Za celé dva dny jsme ochutnali opravdu spoustu skvělých rumů a doutníků. Objevilo se tam i poměrně dost novinek, rozhodně bylo z čeho vybírat. Tady fotky alespoň těch kousků, které jsem měl možnost ochutnat já. S.B.S Trinidady, tam není prostě o čem mluvit, to jsou naprosto skvělé technické Caroni rumy. Co se týče agricole rumů od Christiana, tam bychom asi jen těžko šlápli vedle, to jsou opravdu dobroty. Celkově musím říct, že se nám letos sešlo poměrně dost agricole rumů. Moc rád jsem také ochutnal nové Cachaca rumy od Fénix Drinks, které přivezl Sam. Máte se na co těšit! Savanna naprosto parádní, Klerény zajímavá novinka pro mě, no bylo toho moc a nejde vše popsat.

Určitě jste si v té koláži všimli dvou láhví pocházejících z Barbadosu, které u nás ještě nenajdete. Jsou to Foursquare 2010 a Plantation Cut & Dry Artisanal Coconut Rum. Tyto rumy nám dovezli kamarádi Petr Šlápota a Michal Míčko z jejich tripu na Barbados. Dokonce nám udělali parádní přednášku s prezentací fotek a videí z jejich návštěv jednotlivých palíren. Byl to opravdu krásný zážitek, kluci to měli skvěle nachystané a opravdu jsme se moc bavili. Dozvěděli jsme se spoustu nových věcí a člověk se cítil, skoro jako by tam byl s nimi. Ještě jednou pánové klobouk dolů.

Nechyběla samozřejmě ani odpolední sportovní procházka, která byla spojena s rumem a doutníčkem. Obdivovali jsme krásy okolní přírody a nakonec jsme úspěšně dorazili až do hospody. Po vývaru a svařáku jsme se vydali zpět na chatu, kde jsme se i nadále věnovali degustaci, šipkovým i fotbálkovým turnajům a skvělému jídlu.

Za celý víkend jsme ochutnali hned několik luxusních jídel, já zvládl vyfotit alespoň parádní žebra a luxusní flank steaky se salátem coleslaw, hranolkami a demi glace. Ale mimo to jsme měli i parádní gulášek, spoustu dobrot na zobání, sušenou kýtu a opravdu bohaté snídaně. Poklona hostiteli a Pavlovi, jak nám to vše luxusně nachystali.

No a jak na závěr takový skvělý zážitkový víkend shrnout? Prostě paráda! Spousta přátel, dobrých rumů, jídla, zážitků, byli jsme tam jako v pohádce. Už se těším na další setkání přátelé. Ještě jednou velké díky všem, zejména našemu skvělému hostiteli!

Publikováno: 9. ledna 2023 Aktualizováno: 9. ledna 2023
Autor článku - Jiří Naller Jsem fotograf a milovník rumů. Jsem zakladatel rumové skupiny Rum a vše kolem něj. Rád experimentuji a snažím se vnášet do fotografií (nejen rumů) netradiční prvky a originální pojetí.

Jak tento článek hodnotíte?

Pro hlasování klikněte na hvězdu

Průměrné hodnocení 4.7 / 5. Hlasů: 12

Článek zatím nikdo nehodnotil. Buďte první!

Související články