Rum Cane Island Single Estate El Salvador pochází z proslulé destilerie Ingenio La Cabaña, která sídlí v údolí Cihuatán v Salvadoru. Historie této destilerie sahá až do počátku 20. století, kdy se začala pěstovat cukrová třtina. Od roku 2004 zde probíhá destilace rumu, přičemž se využívá lokální melasa a koncentrovaný sirup z čerstvé cukrové třtiny. Výroba je pod dohledem mistryně destilace Gabriely Ayala, která dohlíží na celý proces – od sklizně třtiny až po finální lahvování.
Výroba
Rum je vyroben kombinací těžkého rumu z první kolony a jemného destilátu ze čtvrté kolony čtyřsloupové destilační aparatury. Po smíchání je aguardiente (čerstvý destilát) uložen do sudů z amerického bílého dubu, které dříve sloužily k zrání bourbonu. Rum zde zraje minimálně 7 let v tropickém klimatu Salvadoru, což přispívá k jeho intenzivnímu a komplexnímu chuťovému profilu.
Degustační poznámky
Barva: Měděně hnědá.
Vůně: Dominují tóny ořechů (vlašské a mandle), vanilky a karamelu, s jemnými náznaky dubu, muškátového oříšku a čerstvě uvařené kávy.
Chuť: Bohatá a olejovitá textura s chutí nugátu, mléčné čokolády a espressa. V závěru je cítit pikantní vanilka, marcipán a melasa.
Závěrečné hodnocení
Cane Island Single Estate El Salvador Rum je zajímavý nejen svým chuťovým profilem, ale také způsobem výroby, který respektuje tradiční řemeslo i moderní inovace. Jeho plné, vyvážené tóny a univerzální využití ho činí ideálním jak pro náročné znalce rumu, tak pro milovníky míchaných nápojů.
Autor článku - Pavel Ungr
Jmenuji se Pavel Ungr a už více než 5 let miluji dobré rumy. Nejsem studovaný rumolog, rumy mám prostě rád. Rumy ochutnávám a zkoumám. Fotím je také na svůj Rumstagram a pak o tom píšu. Mám rád sladší nebo aromatické rumy, kterou mohou být klidně silnější a to hlavně španělského nebo britského typu.
Ó, dánové fakt umí. Poslední rum je opravdu něco. Velice voňavý, jemný – přesto ne slabý a násládlý a rozhodně ne slabý. Tuhle láhev chcete mít doma ve svém domácím baru. Vrrrrau, tak řve Jaguár z Costa Ricy! Počet vypití rumů: 320
A. H. Riise je už roky moje nejoblíbenější značka. I moje první recenze na rum byla o rumu A. H. Riise. Tato dánská značka má svou prémiovou řadu Non Plus Ultra. Ccož znamená “Dále už nic“, to je nápis, který byl na Heráklových sloupech v Gibraltaru. To byla pro staré Římany hranice světa. Za touto […]
U tohodle rumu jsme zkusili experiment. Zrecenzovali jsme ho oba stávající autoři RumRocku. Jirka Naller (jako první) a hned po něm Pavel Ungr. Recenze: Jiří Naller Původ rumu Nizozemsko. Rumy, použité v tomto blendu, pocházejí z Karibiku. Rumy jsou následně smíchány a macerovány s kořením (spiced rum) ve známé holandské firmě Infinity Spirit. Bohužel jsem […]
Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb.
Funkční
Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.