Mombacho

Nikaragujské rumy Mombacho jsou vyrobené z cukrové třtiny, která je jedinečná jednak díky klimatu Centrální Ameriky, ale také díky vulkanické půdě, ve které se pěstuje. Samotné jméno Mombacho je převzato od nikaragujského vulkánu, v jehož okolí je pěstována cukrová třtina právě pro rumy Mombacho.

O samotném procesu výroby rumů Mombacho toho nelze naleznout mnoho, až na to, že zrají v dubových sudech.

Nakupte si rumy Mombacho!

   

Mombacho 8y – 20. rum rumového kalendáře

Letos nám autoři rumového kalendáře předkládají většinu rumů mladších 10. let. Ani dnešní Nikaragujský rum není výjimkou. Tento rum zraje ve velmi teplém prostředí na vulkanické půdě dlouhodobě neaktivní sopky Mombacho. Což by mu mělo dávat unikátní charakter. Tak pojďme na něj!

Číst dále