Samai White Rum
Tak dnešní rum je pro mne pokračování parádního překvapení, které nás čekalo v rumovém kalendáři. Narozdíl od rumového kalendáře, ale nyní ochutnávám bílý rum Samai, kambodžský rum.
Číst dáleKambodža je království v jihovýchodní Asii. Sousedí s Thajskem, Laosem a Vietnamem; na jihozápadě má přístup k Thajskému zálivu Tichého oceánu.
Kambodža je skvělým místem pro destilaci rumu. Cukrové třtiny je tu dostatek. Po sklizni se cukrová třtina zbaví listů a její šťáva se vaří na bohatý sirup, z něhož se nakonec vyrobí karamelová melasa. Výsledkem je destilát, který odráží zemi svého zrodu, ale může oslovit i zkušené milovníky rumu z druhého konce světa.
První rumový lihovar v zemi – Samai Rum Distillery, založili Diego Wilkins, Daniel Pacheco a Antonio Lopez.
Tak dnešní rum je pro mne pokračování parádního překvapení, které nás čekalo v rumovém kalendáři. Narozdíl od rumového kalendáře, ale nyní ochutnávám bílý rum Samai, kambodžský rum.
Číst dáleTak dnešní rum je pro mne parádní překvapení, na které se už těším. Shodou okolností mě před pár dny oslovil pan Piskáček z projektu Kampot.cz, který tento kambodžský rum a jiné vozí do Česka, Takže jaký je tento kambodžský pot-stillový rum?
Číst dále