Původ rumu

Rum je destilován z kvalitních surovin dle tradičních kubánských receptur. Na obalu však nalezneme místo původu Dominikánskou republiku, kam po Castrově převratu na Kubě rodina a tedy i značka Oliver&Oliver utekla. Jde o blend až 15 let starých rumů zrajících v dubových sudech metodou solera.

Vůně

Ta je sladká a jemná, cítím aroma karamelu a medu. Má takový krémový a hutný nádech s lehce dřevitým závanem. Závěr je jemně kakaový.

Chuť

Rum je sladký, nicméně lze cítit i vcelku výraznou dřevitou složku. Chuť je poměrně hutná, krémová. Na jazyku štiplavá, ale se sladší dochutí. Vanilka, karamel, dřevo a lehce čokoláda….to všechno spolu skvěle hraje. Závěr je delší a sladší. Obsahuje 40% alkoholu. Obsah cukru by se měl pohybovat mezi 30-40g/l. Tedy je vcelku dost doslazený. Nenašel jsem přesnou hodnotu, ale u bratříčků 23 a 30 aňos se to také pohybuje kolem těchto hodnot (46g/1l a 34g/1l).

Láhev

Ta není ani kulatá, ani hranatá. Poměrně moderní design, stříbrné štítky i víčko s korkovým uzávěrem. Na zadním štítku číslo láhve (moje má 1921/5000) a datum lahvování. nevypadá špatně, takové trošku netradiční pojetí pro mě.

Cena

Tento rum můžete koupit do 1000,- Kč.

Závěr

Na rumy Quorhum jsem slyšel velikou chválu, tak jsem začal tady tím 15 aňos. Četl jsem, že rum je sladký…to musím potvrdit, ale je sladký takovým trošku jiným způsobem. Není to úplně ve stylu elixíru, zajímavě v tomto rumu hraje štiplavá sudová chuť a sladkost je spíše doplňková na patře. Rum určitě nezklamal a už se těším na další série od této značky, především ten 30 aňos.

Publikováno: 18. října 2019 Aktualizováno: 19. listopadu 2019
Chcete podobnou recenzi i pro váš e-shop?
Autor článku - Jiří Naller Jsem fotograf a milovník rumů. Jsem zakladatel rumové skupiny Rum a vše kolem něj. Rád experimentuji a snažím se vnášet do fotografií (nejen rumů) netradiční prvky a originální pojetí.

Jak tento článek hodnotíte?

Pro hlasování klikněte na hvězdu

Průměrné hodnocení 0 / 5. Hlasů: 0

Článek zatím nikdo nehodnotil. Buďte první!

Související články

Napište váš názor