Carúpano

Destilería Carúpano leží v údolí uprostřed vlhké a úrodné půdy haciendy Altamira v Macarapaně. Usedlost Hacienda Altamira, kterou založil v roce 1762 španělský kapitán Felix del Fierro, je dokonalou ukázkou 250 let staré historie rumu Carupano. Proměny, kterými prošla v průběhu času, odrážejí životní cyklus samotného rumu. Právě v Haciendě Altamira proběhly první procesy zrání. Když se vyrobilo aguardiente neboli ohnivá voda, která se neprodala, uchovávala se v sudech dovezených z Evropy, v nichž původně bylo víno. Výsledkem byl stařený rum, což je termín označující alkohol z cukrové třtiny, který potřebuje ke své přípravě více času a péče, blížící se skutečnému likérnickému umění než jen odpovídající destilační technice.

Destilería Carúpano, která je skutečným dědicem těchto tradic, vybírá nejlepší alkohol z jedinečného destilačního procesu a již více než dvě století používá pouze nejčistší vodu z vlastních pramenů. Tyto dva prvky – alkohol a voda – výjimečné kvality se nesmírně podílejí na jedinečném charakteru jejích rumů; navíc se předpokládá, že dřevo sudů z bílého amerického dubu spolu s dobou zrání alkoholu z cukrové třtiny přispívají až z 60 % nebo 80 % ke konečné chuti a kvalitě rumů.

Sudy z bílého amerického dubu zvyšují jeho komplexnost, zvýrazňují jeho vůni a jemnost, vytvářejí trpkost a pomáhají rozvíjet barvu, která se mísí s dalšími chutěmi pocházejícími z předchozího použití sudů při zrání Bourbonu. Zbývající procento charakteru rumu určují další faktory spojené s procesem zrání, jako jsou: stav a historie každého sudu; konstrukce skladů, v nichž jsou sudy uloženy, a způsob jejich umístění v nich; zeměpisná poloha těchto skladů; obzvláště zvláštní mikroklima údolí Hacienda Altamira, kde alkohol z cukrové třtiny zraje, a doba jeho zrání.

Stejně tak vynikající pověsti svých výrobků dosáhla Destilería tradičními výrobními postupy, a to vyvážením padesátiletých zkušeností řemeslných míchačů rumů se znalostmi nejnovějších technik senzorické analýzy od mistra rumů Destilería Carúpano. Ti jsou základním článkem úspěchu celého procesu. Velmi se také zaměřujeme na zajištění rovnováhy při míchání stařených rumů, které dlouho zrají v sudech z amerického bílého dubu bez výměny andělského podílu, s našimi limitovanými rezervami až 25 let zrání a dováženými hroznovými mošty, zaručuje nejvyšší kvalitu a bezkonkurenční chuť, vůni a styl.