Další rum je opět od výrobce Cane Island, ale tentokrát z Jamajky. Cane Island si vždy vybere jednu oblast a z ní vybere (vyrobí) nějaký zajímavý rum. Vyrábí se z melasy a zraje při vysokých teplotách v sudech z amerického bílého dubu.
Chuť rumu
Vůně i chuť rumu je velice příjemná. Určitě ucítíte rozinky a sušené ovoce a zkušení degustátoři i mnohem více. Třeba dřevnatost dubu a vanilku. Chuť je to velice příjemná a není to jen tupá sladkost, byť výsledná chuť sladké tóny nezapře. Doporučuji.
Autor článku - Pavel Ungr
Jmenuji se Pavel Ungr a už 5 let miluji dobré rumy. Nejsem studovaný rumolog, rumy mám prostě rád. Pracuji pro Alkohol.cz. Rumy ochutnávám a zkoumám. Fotím je také na svůj Rumstagram a pak o tom píšu. Mám rád sladší nebo aromatické rumy, kterou mohou být klidně silnější a to hlavně španělského nebo britského typu. Moje oblíbená značka byla dánská A. H. Riise, ale už se trohu se odslazuji směrem k nedoslazovaným rumům. Naopak nemám rád většinu agricole :-)
Po malé odbočce kolem světa se vracíme zpátky do Karibiku a to na Trinidad. 40 % rum z melasy, který zrál v sudech z amerického dubu. I když Trinidad patři do britské koloniální tradice, rum chutná spíše po té španělské. Ale to trochu předbíhám. Počet vypití rumů: 154
Rumový kalendář is back. Ano, to byl trochu spoiler, ale nedá se jinak. Tenhle rum mi opravdu chutnal. Jedná se o 8 letý solera rum (takže reálně spíše ještě mladší) z El Salvadoru je opravdu příjemné překvapení. Třtinová pole Cihuatánu jsou prý střežená bohyní hojnosti a tou tento rum oplývá. Tento rum se odkazuje na historii […]
Už samotný název rumu mě potěšil. Konečně žádný mladistvý rum, ale poctivá španělská klasika z Panamy. Jedná se o 15 letý solera rum z destilérky NAUD, která zaměřuje na luxusní koňaky. Počet vypití rumů: 257
[…] 15. den – lehký a nasládlý Cane Island z Jamajky […]
[…] 15. den – lehký a nasládlý Cane Island z Jamajky […]
[…] Day 15 – light and slightly sweet Cane Island from Jamaica […]