Další rum nás ponechá také v Asii a ochutnali jsme indonéský Batavia Arrack. A zdá se, že asijské rumy nebudou mé oblíbené. Asi už vás nepřekvapí, že ve výrobě hraje velkou roli melasa. Co vás ale možná překvapí, že ve výrobním procesu je i místní červená rýže.

Opět – rum je nahořklý, chuťově nepříliš dobrý. V Česku ho neseženete, což asi nevadí. Pokud byste přeci jen chtěli mít doma obstojně vypadající láhev indonéského rumu z Jávy, připravte si cca 70 Euro (necelé 2 000 Kč).

Autor článku - Pavel Ungr Jmenuji se Pavel Ungr a už 5 let miluji dobré rumy. Nejsem studovaný rumolog, rumy mám prostě rád. Pracuji pro Alkohol.cz. Rumy ochutnávám a zkoumám. Fotím je také na svůj Rumstagram a pak o tom píšu. Mám rád sladší nebo aromatické rumy, kterou mohou být klidně silnější a to hlavně španělského nebo britského typu. Moje oblíbená značka byla dánská A. H. Riise, ale už se trohu se odslazuji směrem k nedoslazovaným rumům. Naopak nemám rád většinu agricole :-)

Jak tento článek hodnotíte?

Pro hlasování klikněte na hvězdu

Průměrné hodnocení / 5. Hlasů:

Článek zatím nikdo nehodnotil. Buďte první!

Související články

Vaše názory

2 komentáře

  1. […] 13. den – nahořklý By the Dutch – Batavia Arrack […]

  2. […] 13. den – nahořklý By the Dutch – Batavia Arrack […]

Napište váš názor