Nikdy jsem nepil rum z Fidži. Dneska se to změní. Tento rumový elixír se vyrábí z melasy a filtruje se přes uhlíky z kokosových skořápek. Elixír potom zraje 8 let v opálených sudech. Už tenhle proces výroby mě nalákal.

Chuť rumového elixíru Fijian Rum Liqueur

Už dlouho mne samotný popis tolik nenavnadil jako tento elixír. Posuďte sami: 

Špičková cukrová třtina, pečlivé ruční zpracování a filtrace přes kokosové uhlíky se postaraly o parádně sladký chuťový profil. Vychutnejte si dezertní tóny rumu, čokolády, kávy, pomerančů, koření, dubového dřeva a kokosu. Ne nadarmo drží tahle lahůdka hned několik medailí ze světových soutěží. Delikatesa.

Alkohol.cz

A jak chutnal mě? Voní velmi sladce a „elixírově“. Vůni si nezadá se slavným Legendariem nebo Compaňerem. Chutná sladce a po kávě a jeho sladkost je velmi silná, ale konec chuti je lehce štiplavý. Chápu, že měl tolik ocenění, je to dobrý elixír.

V Česku se tento elixír zatím neprodává, pokud chcete hodnotit tento rum, tak můžete přímo na stránkách Alkohol.cz:

Autor článku - Pavel Ungr Jmenuji se Pavel Ungr a už 5 let miluji dobré rumy. Nejsem studovaný rumolog, rumy mám prostě rád. Pracuji pro Alkohol.cz. Rumy ochutnávám a zkoumám. Fotím je také na svůj Rumstagram a pak o tom píšu. Mám rád sladší nebo aromatické rumy, kterou mohou být klidně silnější a to hlavně španělského nebo britského typu. Moje oblíbená značka byla dánská A. H. Riise, ale už se trohu se odslazuji směrem k nedoslazovaným rumům. Naopak nemám rád většinu agricole :-)

Jak tento článek hodnotíte?

Pro hlasování klikněte na hvězdu

Průměrné hodnocení / 5. Hlasů:

Článek zatím nikdo nehodnotil. Buďte první!

Související články

Vaše názory

2 komentáře

Napište váš názor