Barceló

Původ rumů Barceló se datuje do roku 1929, kdy mladý Španěl Julián Barceló přijel do Dominikánské republiky a založil zde destilerku Barceló & Co.

Po dvou dekádách experimentování s lokálními značkami rumů s cílem najít jedinečnou chuť rumů Barceló byl představen bílý rum Barceló Blanco a zlatý rum Barceló Dorado. Oba tyto rumy se staly okamžitou senzací a odstartovaly úspěšnou éru rumů Barceló, jež trvá dodnes. Stvrzením tohoto úspěchu je rum Ron Barceló Imperial, premiový rum, který byl představen roku 1980 a je to mezinárodně nejoceňovanější dominikánský rum.

V 90. letech začaly rumy Barceló výrazněji pronikat na mezinárodní trh a v současnosti jsou prodávány ve více než 50 zemích a společnost Ron Barceló SRL., exportující výhradně rumy Barceló, je čtvrtým největším vývozcem rumů na světě.

Veškerá produkce od pěstování třtiny po stáčení probíhá na území Dominikánské republiky. Rumy zrají v dubových sudech po obu nejméně jednoho roku a svou kvalitou si vysloužily rovnou tři certifikace: Kosher, Authentic Caribbean Rum a 0% CO2, jež jsou zárukou důkladných výrobních postupů, lokálnosti a zájmem na udržitelnosti.

Nakupte si rumy Barceló!