Barceló

Původ rumů Barceló se datuje do roku 1929, kdy mladý Španěl Julián Barceló přijel do Dominikánské republiky a založil zde destilerku Barceló & Co.

Po dvou dekádách experimentování s lokálními značkami rumů s cílem najít jedinečnou chuť rumů Barceló byl představen bílý rum Barceló Blanco a zlatý rum Barceló Dorado. Oba tyto rumy se staly okamžitou senzací a odstartovaly úspěšnou éru rumů Barceló, jež trvá dodnes. Stvrzením tohoto úspěchu je rum Ron Barceló Imperial, premiový rum, který byl představen roku 1980 a je to mezinárodně nejoceňovanější dominikánský rum.

V 90. letech začaly rumy Barceló výrazněji pronikat na mezinárodní trh a v současnosti jsou prodávány ve více než 50 zemích a společnost Ron Barceló SRL., exportující výhradně rumy Barceló, je čtvrtým největším vývozcem rumů na světě.

Veškerá produkce od pěstování třtiny po stáčení probíhá na území Dominikánské republiky. Rumy zrají v dubových sudech po obu nejméně jednoho roku a svou kvalitou si vysloužily rovnou tři certifikace: Kosher, Authentic Caribbean Rum a 0% CO2, jež jsou zárukou důkladných výrobních postupů, lokálnosti a zájmem na udržitelnosti.

Nakupte si rumy Barceló!

Recenze Rum E. Leon Jimenes 110 Aniversario (La Aurora)    

Recenze Rum E. Leon Jimenes 110 Aniversario (La Aurora)

Tento rum byl vydán v roce 2013 renomovaným výrobcem Barceló ku příležitosti 110. výročí doutníkové továrny La Aurora v Dominikánské republice. Oslavuje mimořádnou historii společnosti ve světě doutníků. Tento jedinečný rum je směsí různých rezerv a proces stárnutí probíhá prvních osm let v panenských sudech z amerického bílého dubu. To mu dává většinu jeho chuti. Poslední dva roky zraje v sudech z francouzského dubu Tuns po Sherry. Rum má velmi omezenou roční produkci (3000l).

Číst dále
Ron Barcelo Imperial – 24. rum rumového kalendáře 2018    

Ron Barcelo Imperial – 24. rum rumového kalendáře 2018

Barceló je nejvyšší řada dominikánských rumů a je výsledkem desítek let experimentů. Rum zrál 8-10 let v jemně opálených dubových sudech. Zakladatel značky Julián Barceló si přál vytvořit nejlepší rum na světě.

Číst dále