Barceló

Původ rumů Barceló se datuje do roku 1929, kdy mladý Španěl Julián Barceló přijel do Dominikánské republiky a založil zde destilerku Barceló & Co.

Po dvou dekádách experimentování s lokálními značkami rumů s cílem najít jedinečnou chuť rumů Barceló byl představen bílý rum Barceló Blanco a zlatý rum Barceló Dorado. Oba tyto rumy se staly okamžitou senzací a odstartovaly úspěšnou éru rumů Barceló, jež trvá dodnes. Stvrzením tohoto úspěchu je rum Ron Barceló Imperial, premiový rum, který byl představen roku 1980 a je to mezinárodně nejoceňovanější dominikánský rum.

V 90. letech začaly rumy Barceló výrazněji pronikat na mezinárodní trh a v současnosti jsou prodávány ve více než 50 zemích a společnost Ron Barceló SRL., exportující výhradně rumy Barceló, je čtvrtým největším vývozcem rumů na světě.

Veškerá produkce od pěstování třtiny po stáčení probíhá na území Dominikánské republiky. Rumy zrají v dubových sudech po obu nejméně jednoho roku a svou kvalitou si vysloužily rovnou tři certifikace: Kosher, Authentic Caribbean Rum a 0% CO2, jež jsou zárukou důkladných výrobních postupů, lokálnosti a zájmem na udržitelnosti.

Nakupte si rumy Barceló!

Nejčtěnější článek za posledního půl roku

Recenze Rum E. Leon Jimenes 110 Aniversario (La Aurora)

Přečíst článek
Recenze Rum E. Leon Jimenes 110 Aniversario (La Aurora)    

Recenze Rum E. Leon Jimenes 110 Aniversario (La Aurora)

Tento rum byl vydán v roce 2013 renomovaným výrobcem Barceló ku příležitosti 110. výročí doutníkové továrny La Aurora v Dominikánské republice. Oslavuje mimořádnou historii společnosti ve světě doutníků. Tento jedinečný rum je směsí různých rezerv a proces stárnutí probíhá prvních osm let v panenských sudech z amerického bílého dubu. To mu dává většinu jeho chuti. Poslední dva roky zraje v sudech z francouzského dubu Tuns po Sherry. Rum má velmi omezenou roční produkci (3000l).

Číst dále