Dneska si na nás dánové nachystali 40 % sedmiletý rum z Ekvádoru. Tento rum se vyrábí z cukrové třtiny pěstované v nadmořské výšce 1500-1800 metrů nad mořem. Jeho destilace probíhá v malých dávkách v kolonách v destilrii Zhumir, která byla zaloýžena v 60. letech. Tento melasový rum pak zraje v sudech z amerického dubu minimálně 7 let 2000 metrů nad mořem v Andách v údolí Paute.

Vůně

Doporučuje se, před požitím nechat rum dýchat, protože pak prý ustoupí silná lihovost a objeví se aroma vanilky, lesního ovoce a máslových karamelek. Samotná vůně není vůbec intenzivní, je taková „nijaká“. Spíše voní sladce a po koření.

Chuť

V chuti je cítit vanilka a dubového dřevo a lesního ovoce. Závěr je dlouhý, velmi příjemný, bez výrazné sladkosti s whisky profilem.

Cena a dostupnost

Tento zajímavý rum si můžete koupit za 919 Kč. Pokud vás zaujal, mrkněte i na bratříčka Canuto Highland Rum.

Pokud nemáte vlastní web a chcete tento rum z rumového kalendáře (pozor, dá se ještě koupit) hodnotit, může to udělat přímo na webu Alkohol.cz nebo se podělte o názor v největší československé skupině pro fanoušky rumů Rum CZ SK. Doporučuji také sledovat hashtag #24daysofrum a #24daysofrum2019.

Publikováno: 22. prosince 2019 Aktualizováno: 22. prosince 2019
Chcete podobnou recenzi i pro váš e-shop?
Autor článku - Pavel Ungr Jmenuji se Pavel Ungr a už 5 let miluji dobré rumy. Nejsem studovaný rumolog, rumy mám prostě rád. Rumy ochutnávám a zkoumám. Fotím je také na svůj Rumstagram a pak o tom píšu. Mám rád sladší nebo aromatické rumy, kterou mohou být klidně silnější a to hlavně španělského nebo britského typu. Moje oblíbená značka byla dánská A. H. Riise, ale už se trohu se odslazuji směrem k nedoslazovaným rumům. Naopak nemám rád většinu agricole :-)

Jak tento článek hodnotíte?

Pro hlasování klikněte na hvězdu

Průměrné hodnocení 4.8 / 5. Hlasů: 8

Článek zatím nikdo nehodnotil. Buďte první!

Související články

Vaše názory

Jeden komentář

  1. […] Ron Canuto Selección Superior 7y 40% […]

Napište váš názor