Dnes jsme se přesunuli do Oceánie, konkrétně na Fidži do destilérie Rum Co. of Fiji od které jsme ochutnávali už loni elixír Fijian Rum Liqueur 8y.

O rumu

Tento 40 % pětiletý rum se vyrábí z melasy a filtruje se přes uhlíky z kokosových skořápek. Vlhké a mírné klima jižní polokoule na Fidži je ideální pro destilaci a zrání rumu. Zrychlený proces stárnutí vytváří rumy se složitějšími chuťovými profily. Snad i díky tomu je tento rum ověnčen cenami ze soutěží:

Vůně

Příjemná, lehká, kořeněná vůně s lehkým štiplavým aroma, které ale vůbec nevadí. Voní po ananasu, karamelu, banánech a dalším tropickém ovoci.

Chuť

Rum příjemně nasládlý, s tóny karamelu a vanilky. 

Závěr

Závěr v zásadě neexistuje, cítíte jen sílu bez chuti, která rychle mizí..

Cena a dostupnost

Tento rum se v Česku bohužel neprodává.

Pokud nemáte vlastní web a chcete tento rum z rumového kalendáře (pozor, dá se ještě koupit) hodnotit, může to udělat přímo na webu Alkohol.cz nebo se podělte o názor v největší československé skupině pro fanoušky rumů Rum CZ SK. Doporučuji také sledovat hashtag #24daysofrum a #24daysofrum2019.

Autor článku - Pavel Ungr Jmenuji se Pavel Ungr a už 5 let miluji dobré rumy. Nejsem studovaný rumolog, rumy mám prostě rád. Rumy ochutnávám a zkoumám. Fotím je také na svůj Rumstagram a pak o tom píšu. Mám rád sladší nebo aromatické rumy, kterou mohou být klidně silnější a to hlavně španělského nebo britského typu. Moje oblíbená značka byla dánská A. H. Riise, ale už se trohu se odslazuji směrem k nedoslazovaným rumům. Naopak nemám rád většinu agricole :-)

Jak tento článek hodnotíte?

Pro hlasování klikněte na hvězdu

Průměrné hodnocení 4.7 / 5. Hlasů: 7

Související články

Vaše názory

Jeden komentář

Napište váš názor