Tento 40 % pětiletý rum se vyrábí z melasy a filtruje se přes uhlíky z kokosových skořápek. Vlhké a mírné klima jižní polokoule na Fidži je ideální pro destilaci a zrání rumu. Zrychlený proces stárnutí vytváří rumy se složitějšími chuťovými profily. Snad i díky tomu je tento rum ověnčen cenami ze soutěží:
Vůně
Příjemná, lehká, kořeněná vůně s lehkým štiplavým aroma, které ale vůbec nevadí. Voní po ananasu, karamelu, banánech a dalším tropickém ovoci.
Chuť
Rum příjemně nasládlý, s tóny karamelu a vanilky.
Závěr
Závěr v zásadě neexistuje, cítíte jen sílu bez chuti, která rychle mizí..
Autor článku - Pavel Ungr
Jmenuji se Pavel Ungr a už více než 5 let miluji dobré rumy. Nejsem studovaný rumolog, rumy mám prostě rád. Rumy ochutnávám a zkoumám. Fotím je také na svůj Rumstagram a pak o tom píšu. Mám rád sladší nebo aromatické rumy, kterou mohou být klidně silnější a to hlavně španělského nebo britského typu.
Už je to tu zas! Nový rumový adventní kalendář se začal prodávat. Skvělý dárek pro rumové nadšence i fajnšmekry. Loni prodával rumový adventní kalendář e-shop Alkohol.cz. Za baťovských 1 999 Kč i s DPH to je skvělý dárek pro každého milovníka rumů. Nyní spustil výprodej dříve a má jich na skladě zatím okolo 3 000. Takže bych neváhal.
Dneska si na nás dánové nachystali 40 % sedmiletý rum z Ekvádoru. Tento rum se vyrábí z cukrové třtiny pěstované v nadmořské výšce 1500-1800 metrů nad mořem. Jeho destilace probíhá v malých dávkách v kolonách v destilrii Zhumir, která byla zaloýžena v 60. letech. Tento melasový rum pak zraje v sudech z amerického dubu minimálně […]
Dneska si na nás dánové nachystali 40 % dvanáctiletý solera rum z El Salvadoru, který zrál v dubových sudech po bourbonu. O rum se starala master blenderka Gabriela Ayala v údolí Cihuatán. Toto údolí prý požehnala bohyně úrodností tou nejčistší vodou. Andělkou daň mají 7 % ročně. Počet vypití rumů: 321
[…] RATU Dark Rum 5y 40% […]