Diplomatico

Nejčtěnější článek za posledního půl roku

Recenze Diplomático Single Vintage 2005

Přečíst článek
Recenze Diplomático Single Vintage 2005    

Recenze Diplomático Single Vintage 2005

Tento limitovaný rum je vyrobený z výběru výjimečných rumových rezerv společnosti Diplomático. Rumy byly destilovány v roce 2005 (u Single Vintage číslo v názvu značí rok destilace) ve starodávných měděných kotlích (Pot Still) a v systému Batch Kettle výhradně z medu z cukrové třtiny. Následně rumy zrály dlouhých 12 let v sudech z bílého amerického dubu po bourbonu a single malt whisky. Následně Master Ronero a jeho tým nablendovali v ideálním poměru výsledný rum, který ještě nechali celý rok zrát ve španělských dubových sudech po Sherry Oloroso.

Číst dále
Recenze Diplomático Reserva Exclusiva    

Recenze Diplomático Reserva Exclusiva

Diplomatico Reserva Exclusiva je blendem rumů vyrobených výhradně na kotlíkových destilačních zařízeních a zrajících v průměru 12 let v kanadském bílém dubu. Vybrané rumy v blendu zrály v menších dubových sudech, jež předtím sloužily ke zrání whisky a burbonu. Je to zároveň držitel ocenění „Best of Category“ v kategorii rumů zrajících 9–15 let – International Rum Festival 2008, Ybor City, Tampa, Florida.

Číst dále
Recenze Diplomático Ambassador Selection    

Recenze Diplomático Ambassador Selection

Původ rumu Jsem si zcela jistý, že naprostá většina lidí dnes zná značku Diplomático. Za touto velkou popularitou u nás stojí především jejich velmi dobře prodávaný rum Reserva Exclusíva. O té si také brzo určitě popovídáme. Dnes se zaměříme na rum Diplomático Ambassador, nejvzácnější klenot této značky.

Číst dále
Recenze Diplomático Selección de Familia    

Recenze Diplomático Selección de Familia

Původ rumu Tento 43 % rum z Venezuely, který vytvořili Maestros Cordero a Nelson Hernandez (původně pro obchodníky s vínem), je destilovaný z 90 % šťávy cukrové třtiny a zbytek tvoří melasa. Je destilován periodickou destilací v měděných kotlích (Cooper Still), zároveň také kontinuální destilací systémem Batch Kettle (Barbet). Zraje nejméně dvanáct let v sudech […]

Číst dále