V hotelu Fortna v Chrudimi probíhala v červnu 2022 výjimečná akce pro fanoušky dobrých barbadoských rumů a dobrého jídla. Spojil se tam místní šéfkuchař Michal Kalhous a alkoholog, brand ambasador, provozní baru a barman Viktor Gleich, aby spárovali rumy z Barbadosu a perfektní kuchyni. A to jsem si nemohl nechat ujít.

Celá akce vznikla tak, že Viktor společně s panem Kalhousem testovali různé rumy a různá jídla, až dospěli k finálnímu menu, které dle nich bylo ideální. To můžeme vidět zde:

Rumy

Milovník barbadoských rumů na akci nejspíše neobjevil žádné zásadní novinky, ale to nebylo cílem. Rumy pro párování s jídlem nejsou tak divoké, silné a unikátní jako rumy na degustaci. Potřebujte rumy, které doplňují chutě jídla a to výše vybrané splňovaly perfektně.

Jídla

Všechna jídla byla chutná, některá ale provedením a chutí vyčnívala nad ostatní. Zejména bych rád zmínil kreolská kuřecí játra, grilovaná vepřová žebra v melase a dezert – limetkový koláč z Panenských ostrovů.

Shrnutí

Tuto akci musím velmi ocenit. Skvělý servis hotelu (který musím 100 % doporučit), úžasná degustace pod vedením zkušeného odborníka Viktora Gleicha a kombinace rumů, rodinného prostředí a výtečné kuchyně mě dostala. Kdykoliv bude v hotelu Fortna zase akce s rumy a Viktorem, rád z Prahy dojedu. Výjimečné zážitky tohoto typu se vyplatí. Doporučuji.

Kategorie

Párování rumů
Publikováno: 13. července 2022 Aktualizováno: 13. července 2022
Autor článku - Pavel Ungr Jmenuji se Pavel Ungr a už více než 5 let miluji dobré rumy. Nejsem studovaný rumolog, rumy mám prostě rád. Rumy ochutnávám a zkoumám. Fotím je také na svůj Rumstagram a pak o tom píšu. Mám rád sladší nebo aromatické rumy, kterou mohou být klidně silnější a to hlavně španělského nebo britského typu.

Jak tento článek hodnotíte?

Pro hlasování klikněte na hvězdu

Průměrné hodnocení 5 / 5. Hlasů: 4

Článek zatím nikdo nehodnotil. Buďte první!

Související články

Napište váš názor