Tuba

Nejčtěnější článek za posledního půl roku

Recenze: Ron de Jeremy XO

Přečíst článek
Lazy Dodo Single Estate Rum – 5. rum rumového kalendáře (2020)    

Lazy Dodo Single Estate Rum – 5. rum rumového kalendáře (2020)

Dnes tu máme rum, který znám pouze z brněnské Havany a taky je to destilérie, která v rumovém kalendáři ještě nebyla. Bavíme se o rumo pojmenovaném po vyhynulém ptákovi a to rumu z Mauritia od Greys distillery společně s rodinou Milhade – vinařů z Bordeaux. Tento 40 % rum zraje převážně 12 let v sudech […]

Číst dále
Recenze: Ron de Jeremy XO    

Recenze: Ron de Jeremy XO

Možná jste si všimli, že značka Ron de Jeremy přišla v roce 2020 s novým designem lahví. Protože jsme dostali na srovnání design nových lahví, pustili jsme se do srovnávací recenze. Jak se liší Ron de Jeremy XO stará a nová láhev? Původ rumu Značka nese umělecké jméno pornoherce Ronalda Jeremyho Hyatta. Tato nejobsazovanější pánská […]

Číst dále
31. července je Black Tot Day data-lazy-src=
Recenze 1731 Fine&Rare Barbados 8YO    

Recenze 1731 Fine&Rare Barbados 8YO

Kolekce rumů 1731 Fine&Rare prezentuje malosériově míchané melasové rumy z karibského a jihoamerického regionu. Rok 1731 je v dějinách zmiňován ve spojitosti s britským královským námořnictvem. Přesně od tohoto roku totiž začali námořníci dostávat příděl rumu jako součást jejich mezd.

Číst dále
Recenze rumu: Ron Espero  Balboa    

Recenze rumu: Ron Espero Balboa

Značku Espero známe jako výrobce rumů a elixírů, které jsou chuťově velmi povedené. Nová láhev mě hned zaujala úžasnou modrou barvou a i názvem (ano, samozřejmě jsme si vybavil Rocky Balbou i když s rumem vůbec nesouvisí). Pojďme se podívat na tento nový rum značky Espero v syté modré tubě se zlatým písmem.

Číst dále
Recenze Diplomático Selección de Familia    

Recenze Diplomático Selección de Familia

Původ rumu Tento 43 % rum z Venezuely, který vytvořili Maestros Cordero a Nelson Hernandez (původně pro obchodníky s vínem), je destilovaný z 90 % šťávy cukrové třtiny a zbytek tvoří melasa. Je destilován periodickou destilací v měděných kotlích (Cooper Still), zároveň také kontinuální destilací systémem Batch Kettle (Barbet). Zraje nejméně dvanáct let v sudech […]

Číst dále