43 %

Nejčtěnější článek za posledního půl roku

Cane Island Australia – 7. rum rumového kalendáře (2020)

Přečíst článek
Recenze J. Bally XO Heritage Rhum    

Recenze J. Bally XO Heritage Rhum

J. Bally XO Heritage Rhum je směs rumů zrajících minimálně 7 let. Jsou v něm obsaženy i 12 let staré rumy (výběr ze skladů J. Bally – ročníky 1982 a 1997). Rum následně dozrával typickým stárnutím společnosti J. Bally (přesná původní technika je výrobním tajemstvím) v malé dávce (cca 200 litrů) v mírně vypálených dubových sudech.

Číst dále
Ron Canuto XO – 14. rum rumového kalendáře (2020)    

Ron Canuto XO – 14. rum rumového kalendáře (2020)

Dnes se vracíme zpět k melasovým rumům, ke značce, která už v rumovém kalendáři byla a ochutnávali jsme jeho sedmiletou variantu a dnes máme jeho XO verzi. Je to to 9. letý 43 % rum destilovaný v kolonách dozrávající v dubových sudech. Tento rum se vyrábí z cukrové třtiny pěstované v nadmořské výšce 1500-1800 metrů […]

Číst dále
Equiano rum – most mezi Karibikem a Afrikou    

Equiano rum – most mezi Karibikem a Afrikou

Ano čtete správně. Equiano rum je 100 % autentický melasový rum, který spojuje typickou chuť Karibiku a Afriky. O vznik tohoto rumu se zasloužily dvě obrovské ikony světa rumu Richard Seale a Ian Burrell. Unikátní blend nedoslazoveného rumu z Barbadosu a Mauritia symbolizuje unikátní spojení dvou světů – západu a východu a vznikl tak zcela […]

Číst dále
Srovnání Appleton Estate Joy 25Y.O., 21Y.O. a 15Y.O.    

Srovnání Appleton Estate Joy 25Y.O., 21Y.O. a 15Y.O.

Původ těchto rumů naleznete v destilerii Appleton Estate, která je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích tradičním způsobem, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Od roku 1997 zde funguje historicky první žena na pozici Master Blendera paní Joy Spence (u Appletonu fungovala už od roku 1981 jako chemička).

Číst dále