Single Cask

Nejčtěnější článek za posledního půl roku

Recenze Plantation Single Cask Australia 2009 Palo Cortado

Přečíst článek
Recenze Plantation Single Cask Guyana 2007 Teeling    

Recenze Plantation Single Cask Guyana 2007 Teeling

Tento melasový rum vznikl v roce 2007 v palírně Demerara Distillers Limited. Je blendem rumů, které byly destilované metodou Pot Still v kotlíku Port Mourant a rumů z destilační kolony. Tento blend nejdříve dozrává v sudech po bourbonu v tropickém podnebí dlouhých 13 let. Následně je převezen do Francie, kde dozrává další rok kontinentálním stařením v dubových sudech po koňaku Ferrand. Na závěr zraje ještě 7 měsíců v dubových sudech po irské single malt whiskey Teeling.

Číst dále
Recenze Albert Michler Rum — SINGLE CASK COLLECTION 2022    

Recenze Albert Michler Rum — SINGLE CASK COLLECTION 2022

Za rumy samozřejmě nestojí nikdo jiný, než skvělý David Kaiserlich. Nicméně si tentokrát na pomoc svolal 4 skvělé kluky, rumaře, degustátory a znalce, které znáte z našich rumových skupin a z různých akcí. S výběrem 4 vzorků (z celkových 12) mu pomohl Martin Špryňar, Martin Trávníček, Pavel Linhart a Roman Perko. Kluci ochutnávali jednotlivé vzorečky a nakonec vytvořili tu ideální top 4, kterou nám nyní představují.

Číst dále
Recenze Plantation Single Cask Australia 2009 Palo Cortado    

Recenze Plantation Single Cask Australia 2009 Palo Cortado

Tento rum byl vyroben s prémiové melasy a kvasnic Pombe, prošel kotlíkovou destilací a následně zrál dlouhých 11 let v sudech z amerického dubu po bourbonu (tropické zrání). Následně byl převezen a dozrával další rok v sudech po koňaku Ferrand (kontinentální zrání). Na konec zrál ještě další 4 měsíce v sudech po sherry Palo Cortado. lahvován byl v síle 45% alkoholu.

Číst dále
Recenze Plantation Single Cask Trinidad 1997    

Recenze Plantation Single Cask Trinidad 1997

Tento rum, který vyrobila právě společnost Trinidad Distillers Limited na čtyřkolonových destilačních zařízeních, je založen na kaši z melasy z cukrové třtiny, která fermentovala 1 týden. Následně rum zrál v dubových sudech po Bourbonu na Trinidadu celých 15,5 roku (tropické staření). Následně zrál dalších šest let v sudech po koňaku Ferrand ve Francii (kontinentální staření). Na závěr se rum finišoval čtyři měsíce v sudech po zakouřené whisky. Sudy pochazí ze skotské palírny Kilchoman, která leží na ostrově Islay.

Číst dále
Recenze: Skunk rum    

Recenze: Skunk rum

Bílé rumy mají nyní pré, takže můžeme uvítat nový, bílý, nestařený rumy z paraguayské melasy a destilovaný v Dánsku. Rum voní už z názvu, jmenuje se Skunk rum. Stojí za ním Bintu Singh z A Clean Spirit, bratr Joshuy Singha z známé rumové společnosti 1423 z Dánska.

Číst dále
Recenze Albert Michler Single Cask 2002 Trinidad 18y plnění pro Rum CZ SK    

Recenze Albert Michler Single Cask 2002 Trinidad 18y plnění pro Rum CZ SK

Jedná se o melasový rum z Angostura distl. TDL. Stařen byl v Karibiku 18 let v sudech po bourbonu a pak ležel dalších 6 měsíců ve Skotsku, kde byl i lahvován v roce 2021 z vybraného sudu číslo 24. Jedná se o rum v sudové síle 64,2%, kterého bylo vyrobenou pouhých 257 láhví. Rum je bez jakýchkoli přidaných umělých aditiv a neprošel filtrací chladem.

Číst dále